ورق استیل، یکی از اشکال مختلف صنعتی فولاد است که در صنایع برای کاربردهای مختلف استفاده می گردد. مشخصه اصلی ورق فلزی ضخامت آن است که ورق استیل هم همین مشخصه اصلی را دارد. ورق های فلزی ضخامتی بیشتر از فویل ها و ضخامتی کمتر از 6 میلی متر دارند که این ضخامت بیش از این مربوط به پلیت های فلزی است. ورق های استیل عمدتا در سازه های ساختمانی کاربرد دارند که نیاز به دوام بالایی نیست.
در صورتی که نیاز به افزایش استحکام ورق استیل بدون افزایش وزن داشته باشیم، از موجدار کردن یا الماسی کردن ساختار آن استفاده می کنند. موجدار کردن ورق استیل در فواصل معین، میتواند در افزایش استحکام آن تاثیر بسزایی داشته باشد. ایجاد ساختار الماسی در سطح نیز به همین صورت عمل خواهد نمود.
این ورقها به دو دستهبندی اصلی “ورق استیل بگیر” و “ورق استیل نگیر” تقسیم میشوند. ورقهای استیل بگیر دارای خاصیت مغناطیسی هستند و قابلیت جذب آهنربا را دارند، در حالی که ورقهای استیل نگیر دافع آهنربا هستند.
فرم پذیری در انواع ورق های استیل چگونه است ؟
فرم پذیری همواره در خلال امتحان کشش ایجاد می شود. میزان کشش برای ورق های استیل آستینی معمولاً بالا است. این آلیاژ اجازه می دهد تا با به کارگیری پروسه های سخت کاری نظیر کشش عمیق فرم داده شود.
کاربردهای ورق استیل
صنعت ساختمانها: برای ساخت قطعات سازههای ساختمانی و نمای خارجی.
خودروسازی: در تولید قطعات خودروها، از جمله بدنه، رینگها و قطعات مکانیکی.
الکترونیک: برای تولید قطعات الکترونیکی و تجهیزات کامپیوتری
همچنین، ورقهای استیل در ساخت لوازم خانه، تجهیزات پزشکی، کارخانهها، آزمایشگاهها، ماشینآلات، صنایع غذایی و تانکرها نیز به کار میروند.